Emma Dahlström missade finalplats

Dahlström missade chans till OS-biljett

Uppdaterad
Publicerad

Emma Dahlström kunde ha säkrat en plats till OS den här helgen. Den chansen missar hon efter att ha blivit utslagen redan i torsdagens kval, i tävlingarna i Snowmass, Colorado.

VM-silvermedaljören Emma Dahlström har kämpat sig tillbaka efter vårens korsbandsskada – men hon är ännu inte klar för OS-tävlingarna i slopestyle.

Hade behövt en fjärdeplats

I Snowmass hade den 25-åriga svenskan en ny chans att övertyga Sveriges olympiska kommitté om att hon bör få åka till Sydkorea i februari. Dahlström lyckades dock inte ta sig till lördagens final. Hon hade behövt vara sämst fyra i sitt kvalheat men slutade på åttonde plats.

Även OS-klara Jennie-Lee Burmansson missade finalen. 15-åringen gjorde ett bra andraåk men belönades med 1,33 poäng ”för lite”. Hennes 87,33 poäng hade gott och väl räckt till final i Dahlströms kvalheat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.