Ett stort gäng cyklister avverkar 200 mil genom Sverige för att samla in pengar till skadade barn i Gaza.

De cyklar 200 mil för krigsskadade barn

Publicerad

200 mil på en månad, från Göteborg, genom Värmland till slutmålet i Abisko/Riksgränsen. Ett annat mål är att samla in 30 000 dollar till proteser och rehabilitering och ge uppmärksamhet för de barn, som skadats och lemlästats av krigshandlingar i Gaza.

Bakom aktionen ligger The Palestine Children's Relief Fund, som hjälper funktionshindrade barn i Gaza. I går kom cykelkaravanen till Kristinehamn.

– Vi är ett stort gäng och vi har alla stora flaggor på cyklarna, så folk är nyfikna så klart, säger Benjamin Ladraa, en av de som cyklar 200 mil för barn i Gaza.

– Folk undrar vilka vi är och vad vi gör. Vi berättar om situationen i Palestina, blockaden, att det inte finns rent vatten, mat, medicin och så vidare i Gaza. Folk är ju bestörta. Det är en orättvisa, vi måste göra något åt, säger Benjamin Ladraa.

Se mer om cykelkaravanen i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.