Under helgen genomförs ett stort antal övningar på hemlig plats, bland annat terrängkörning i skogen. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

De gör sig redo för det värsta

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen övar 35 personer från Motor- och transportenheten i Värmland Närke på krisberedskap på hemlig plats i Karlstad.

På schemat under helgen står bland annat terrängkörning med bandvagnar och övningar tillsammans med räddningstjänsten. Men MTE, Motor och transportenheten Värmland Närke, kommer också att testa elverk och pumpar för att se att allt fungerar som det ska.

Gör sig redo för krisen

Deltagarna kommer från olika frivilligorganisationer som Frivilliga automobilklubben, Lottorna, Bilkåren och Frivilliga radioorganisationen.

Syftet med aktiviteterna är att MTE ska vara redo för att hjälpa till vid till exempel översvämningar, bränder, stora olyckor eller andra kriser.

I klippet ovan kan du bland annat se terrängkörning med bandvagn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.