Andrè Liljemark, Näringslivsföreningen iTorsby och Örjan Classon, StickyBeat. Foto: Niclas Brunell

De tar upp kampen mot näthandelsjättarna

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen invigdes den nya e-handelsplatsen i Torsby. De lokala andelarna tar upp kampen på hemmaplan med näthandelsjättarna. 

– Du ska kunna sitta i soffan en hemma och kunna se vad den lokala sporthandlare har för jumpaskor, säger André Liljemark, projektledare på Näringslivsföreningen iTorsby. 

Totalt är det 13 handlare som är med i satsningen ”Handla iTorsby” från början men man hoppas på fler. Tanken är att kombinera näthandelns och den lokala handelns fördelar 

– Vi vill behålla den lokala servicenivån som finns i butiker och känslan av det lokala och samtidigt öka tillgängligheten, säger Örjan Classon, utvecklare på ett av företaget bakom portalen, StickyBeat.

I klippet får du var med när Maja Bönström på Radioelektriska i Sysslebäck tar emot den första ordern i den nya webbshoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.