Sargon Abraham lämnar IFK Göteborg och återvänder till Degerfors IF. Foto: TT

Degerfors IF värvar från IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En sprudlande offensiv tog Degerfors IF hela vägen till allsvenskan.

Nu förstärks forwardssidan ytterligare när Sargon Abraham, 29, återvänder efter 2,5 år i IFK Göteborg.

Sargon Abraham gjorde succé i Degerfors under sin tidigare sejour i klubben, han svarade för 23 mål på 47 matcher i superettan, innan han värvades till IFK Göteborg.

Efter 58 matcher, men endast fem mål, i Blåvitt vänder nu den offensive mittfältaren/anfallaren åter till Stora Valla.

– Det ska bli kul. Jag har följt Degerfors under året och tycker att det var välförtjänt att de tog klivet upp till allsvenskan. Det var i Degerfors jag hade min bästa tid som fotbollsspelare och det blir skönt att få komma tillbaka till Valla, säger Sargon Abraham till Degerfors webbsida.

”Skicklig offensiv spelare”

Sportchefen Patrik Werner är nöjd över tillskottet.

– Det har gått väldigt fort och när den här chansen dök upp kändes det rätt redan från början. Han känner till klubben, vi känner till honom, supportrarna känner till honom. Det är en skicklig offensiv spelare som var väldigt lyckosam senast han var i Degerfors IF. Det är en bra värvning för oss och det känns väldigt bra att han kommer tillbaka, säger han.

Sedan tidigare har Degerfors värvat Adhavan Rajamohan och Nicklas Maripuu från Akropolis i superettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.