Degerfors-jubel. Foto: Bildbyrån

Degerfors kan bli allsvenskt med publik

Uppdaterad
Publicerad

Om allt går vägen kan Degerfors IF bli definitivt klart för fotbollsallsvenskan i den första matchen på hemmaplan då en publik på 300 personer tillåts.

 – Det kommer att betyda jättemycket för laget och hela föreningen om regeringens beslut står fast, säger klubbchefen i Degerfors Suzanne Hällström.

Regeringens besked att tillåta en publik på upp till 300 personer från den första november togs emot med glädje i Degerfors. Två hemmamatcher återstår efter den första november. Om bollarna trillar Degerfors väg i de kommande omgångarna är hemmamatchen mot GAIS den sjunde november första chansen att bli definitivt klart för avancemang till allsvenskan. Sen möter också Degerfors GIF Sundsvall den 28 november.

– Naturligtvis tycker vi det är fantastiskt att få ta in publik, supportrar och sponsorer, säger Suzanne Hällström.

Suzanne Hällström, klubbchef i Degerfors IF. Foto: SVT/Bildbyrån

”Inte så mycket klirr i kassan”

Det blir inte något stort ekonomiskt tillskott och ett litet problem uppstår nu att ta in 300 personer – vilka är det?

– Det skramlar inte så mycket i kassan just då men vi kan ge tillbaka lite till dom som köpt årskort och partners där det finns avtal om att kunna se matcher, förklarar Suzanne Hällström.

Sex omgångar återstår i Superettan som Degerfors just nu leder på 53 poäng med åtta poängs marginal ner till kvalplatsen till allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.