Kent Karlsson jobbar i vanliga fall som dentalingenjör på Folktandvården i Värmland. Nu hoppar han in som vårdbiträde på centralsjukhuset i Karlstad. Foto: SVT

Dentalingenjören hoppar in som vårdbiträde

Publicerad

En stor del av de planerade tandvårdsbesöken har ställts in eller skjutits upp i och med coronapandemin. I Värmland har ett femtiotal anställda inom tandvården därmed bytt arbetsplats, och jobbar numera på sjukhuset.

Det var framförallt bristen på handskar och andra skyddsmaterial som gjorde att Folktandvården i Värmland i mars beslutade att avboka alla planerade behandlingar. Bara akuta behandlingar genomfördes. Nu har det lättat något, men många avdelningar är fortfarande stängda.

Hör dentalingenjören Kent Karlsson och tandhygienisten Tamara Ivan om hur det är att byta båda arbetsplats och arbetsuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.