Andreas Svensson, tränare Grums IK och Per Lundell, tränare Forshaga IF. Foto: SVT Grafik

Derby: ”Den som vill mest vinner”

Publicerad

Under fredagskvällen avgörs det vilket hockeylag som är bäst i division ett i Värmland just nu, när Forshaga IF och Grums IK möts i Billerudhallen i Grums.

– Den som vill mest vinner, så är det när det är derby, säger Andreas Svensson, tränare i Grums IK.

Träningen är i full gång i Ängevi ishall i Forshaga. In i det sista har laget tittat på videoklipp från förra matchen mot Grums, för att slipa på detaljerna och lära sig av misstagen. Då förlorade de med 3-5 men ikväll hoppas de på ett annat resultat.

– Nu är det ju en ny match med nya förutsättningar. De var bättre än oss förra gången, men vi ska ju försöka vända på det naturligtvis. Det är vår tur nu, hoppas jag, säger Per Lundell, tränare för Forshaga IF.

Drabbat av skador

Forshaga har varit skadedrabbade under en stor del av säsongen, men till kvällens match hoppas de att en eller två spelare är tillbaka på plan och kan hjälpa till i mötet mot Grums. Enligt tränaren finns det tre nycklar till framgång för laget.

– Vi ska spela bra försvarsspel och göra det som vi gjorde bra mot Arboga egentligen. Bra försvarsspel, vända spelet snabbt och sätta stor vikt vid att få igång vårt powerplay, säger Per Lundell.

Både historien och serietabellen lutar dock mot Grums som vinnare i nuläget. Forshaga ligger på tiondeplats och Grums på sjätte. Också i Billerudhallen är förberedelserna i full gång inför kvällens styrkemätning.

– Det är små marginaler, vem som håller känslorna i styr. Vilka som vill mest brukar avgöra derbymatcherna, säger Andreas Svensson, tränare i Grums IK.

Alla vinner

Vad tror du om resultatet?

– Som vi har spelat nu och kan fortsätta på den tråden så tror jag att vi har bra möjligheter. Resultat säger jag inte, men det blir vinst, säger Andreas Svensson.

– Jag tror naturligtvis att vi vinner. Det blir nog en jämn match, det brukar det bli när det är derby, säger Per Lundell, tränare i Forshaga IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.