Det blir ingen ny containerpendel på Vänern

Uppdaterad
Publicerad

En containerpendel som skulle frakta exportvaror från skogs- och stålindustrin i Värmland, Örebro och Södra Dalarna planerades att starta under våren. Nu kommer beskedet att det inte blir av. Åtminstone inte i nuläget.

Svenska Orient Linien, SOL, tog initiativet att undersöka om marknaden fanns för att starta en småskalig containerpendel mellan Göteborg och Kristinehamn. Detta för att underlätta för väg- och järnvägsnät.

– Vi tror att framtiden tillhör dem som vill ta ansvar och förstår värdet av ett aktivt hållbarhetsarbete, säger Ragnar Johansson, vd Svenska Orient Linien i ett pressmeddelande.

– Därför var vi intresserade av att vara med och utveckla den småskaliga IMO-sjöfarten och erbjuda marknaden en sjöfartsbaserad inrikes containerpendel. Marknaden var dock inte mogen för detta ännu, men vi är övertygade om att det är rätt och att det kommer att komma inom en inte allt för lång tid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer