Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör i klippet vad Jane Larsson (C) ordförande i regionfullmäktige, och Daniel Schützer (S), ledamot från Årjäng, tycker om digitala möten och om teknikstrulet. Foto: SVT

Digitala regionmöten i Värmland – även när coronarestriktionerna upphör

Uppdaterad
Publicerad

Trots stora teknikproblem på regionfullmäktigemötet på onsdagen planerar regionledningen för att fortsätta med digitala möten. Också när coronarestriktionerna nu släpps.

– Det är ett paradigmskifte, säger Jane Larsson (C), ordförande i regionfullmäktige i Värmland.

Mötet i december 2021 hoppas man kunna hålla med ledamöterna fysiskt samlade. Men det väntas bli ett undantag. För det blir digitala regionmöten som gäller den närmaste tiden, enligt Jane Andersson.

Hon säger att de fått mycket positiva omdömen om digitala möten, ledamöternas resande minskar och fler deltar i diskussionen.

– Så vi kommer nog framåt att se en blandning. En del fysiska möten och en del där vi fortsätter med tekniken.

Regionfullmäktigemötet som hölls på onsdagen var det en hel del teknikproblem. Bland annat försenades mötet och när det väl kom igång föll ledamöter bort.

Hör i klippet vad Jane Larsson (C) ordförande i regionfullmäktige, och Daniel Schützer (S), ledamot från Årjäng, tycker om digitala möten och om teknikstrulet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer