Djurgården betalar fansen för att få stöd mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Efter Färjestads två senaste förkrossande segrar i semifinalserien mot Djurgården tar Stockholmslaget till ett ovanligt grepp inför den sista och avgörande matchen på torsdag. Laget betalar för att bussa fans till Karlstad och betalar till och med deras matchbiljetter.

Det är på Djurgården hockeys Twitterkonto som klubben vädjar till fansen i supporterklubben Järnkaminerna om stöd inför torsdagens avgörande match i semifinalserien.

– Vi har en chans kvar. Hjälp oss! vädjar Djurgården i inlägget till sina fans.

Förstår frustrationen

Djurgården hade Färjestad i brygga efter fyra spelade matcher. Då ledde Djurgården med 3-1 i matchserien där bäst av sju gäller. Men klubben har nu missat två matchtillfällen att ta hem semifinalserien, dessutom med förkrossande 14 – 3 i målskillnad till Färjestad som körde över Djurgården totalt i de två senaste matcherna.

– Vi förstår er frustration över spelet och resultatet de senaste två matcherna, skriver Djurgården hockey i inlägget på Twitter.

Djurgårdens vädjan verkar också ha gett önskat resultat. Under natten mot onsdagen hade såpass många fans anmält intresse att bussen till Karlstad nu är fullbokad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.