Död man hittad i bostad i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En man anträffades död i en bostad i centrala Karlstad vid lunchtid på onsdagen och polisen misstänke initialt att ett brott kunde ha begåtts. En person togs till förhör och en förundersökning om vållande till annans död inleddes. Men brottsmisstankarna avskrevs under eftermiddagen.

– Det finns inte längre någon konkret misstanke om att brott ligger bakom dödsfallet, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Det var vid lunchtid på onsdagen som den döde mannen påträffades av ambulanspersonal som kallats till en lägenhet i centrala Karlstad. Enligt polisen var det ambulanspersonalen som i sin tur kallade på polis. Då hade ambulanspersonalen hittat en livlös man i bostaden. Polisen inledde en förundersökning om vållande till annans död.

– En person är medtagen till förhör och förhörs nu, berättade polisens Tommy Lindh i samband med polisingripandet.

Parallellt med förhören gjordes en teknisk undersökning. Förundersökningen är ännu inte nedlagd men det finns alltså inte längre några konkreta brottsmisstankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.