Här syns delar av de bilder och meddelanden som skickades till kvinnan. Foto: Polisens förundersökningen

Åtalas för dödshot och sextrakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Under en månads tid fick en värmländsk kvinna ta emot en mängd bilder på vapen och könsorgan tillsammans med dödshot på Snapchat. Nu åtalas en 30-årig man från Göteborg för brotten.

– Hon är vettskrämd efter det här, säger kvinnans advokat Anders Olsson.

Det var i mitten av juli som en 30-årig man enligt åtalet kom över kontaktuppgifter till den värmländska kvinnan och började skicka bilder och filmklipp med innebörden att han skulle döda henne och utnyttja henne sexuellt.

Mår dåligt

Bilderna och klippen skickades via appen Snapchat. I flera meddelanden skriver han också om hur han utnyttjat minderåriga flickor sexuellt.

Kvinnans advokat Anders Olsson berättar att hon mår fruktansvärt dåligt av hoten.

– Hon är vettskrämd och hon vet egentligen inte vem han är.

Hittade skyddsvästar

Efter att kvinnan polisanmält mannen gjorde polisen en husrannsakan i hans lägenhet i Göteborg. Insatsstyrkan forcerade lägenhetsdörren och fann bland annat en replika av en AK-47 och flera skyddsvästar.

30-åringen som nu står åtalad för olaga förföljelse genom olaga hot och sexuellt ofredande nekar till brott och hävdar att någon kapat hans snapchatkonto.

Rättegång i målet kommer att hållas i Värmlands tingsrätt med start den 25 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.