Knivbråket inträffade i Stadsträdgården i Karlstad i september. Foto: SVT

Döms till fängelse för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 25-åring från Karlstad döms av Värmlands tingsrätt till sju års fängelse för att ha försökt döda en 17-åring i Stadsträdgården i Karlstad i september i år.

Flera polispatruller och ambulans fick rycka ut till Stadsträdgården den 2 september efter larm om bråk mellan två personer. 17-åringen hade då blivit stucken med en kniv i bröstkorgen vilken enligt domen ska ha orsakat bland annat att hans ena lunga punkterades och hans revbenspulsåder skadades.

Uppsåt att döda

Tingsrätten anser att skadorna var av sådant slag att det förelåg en beaktansvärd risk för att 17-åringen skulle dö och att 25-åringen var likgiltig inför att 17-åringen kunde dö och därmed haft uppsåt att döda. 25-åringen ska också betala skadestånd till 17-åringen på 130 000 kronor.

Tidigare dömd

25-åringen själv har hävdat att han handlat i nödvärn vilket tingsrätten inte anser är korrekt. Mannen har tidigare dömts för bland annat grovt rån, grov misshandel och människorov.

25-åringen döms även för att vid samma tillfälle ha hotat 17-åringen och för en misshandel som skedde i våras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.