Kon hade gått ner sig rejält i dyn på Nolgårds strandängar. Foto: Räddningstjänsten

Dramatisk koräddning på Hammarö

Publicerad

Räddningstjänsten i Karlstad fick rycka ut för att rädda en ko som gått ner sig i dyn på Nolgårds strandängar på Hammarö under lördagseftermiddagen.

Larmet kom strax före klockan två.  En ko hade då gått ner sig i ett dyigt parti på Nolgårds strandängar och sjunkit så djupt att hon inte kunde ta sig loss för egen maskin.

– Den har gått ner sig ordentligt. De uppgifter jag har är att det i princip bara är huvudet som sticker upp, sade Nils Weslien på Karlstadsregionens räddningstjänst strax efter att räddningstjänsten larmats.

Både Hammaröstyrkan och en styrka från Karlstad gav sig ut till strandängarna för att försöka rädda kossan.

– Hon står lite illa till men de har med sig fyrhjuling och specialutrustning, berättade Nils Weslien.

Väl på plats tillkallades kons ägare som kom till platsen med traktor för att bistå räddningstjänsten i arbetet med att försöka få upp kon. Strax före halv fem på eftermiddagen kom kon upp ur dyn.

– Djurägaren kom med sin traktor, vi kopplade på kopplade på selar på kossan och fick upp henne. Hon verkade vara vid god vigör, berättade räddningstjänstens Nils Weslien när räddningsuppdraget var slutfört..

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer