Drömmen lever – Forshaga vann borta

Det såg mörkt ut för Forshaga IF efter förlusten hemma mot Östersund i tisdags. Men under kvällens returmöte borta reste sig Forshaga och avgjorde i förlängning.

Forshaga hade besegrat Väsby i två raka matcher i den första Play off-rundan på vägen till kvalserien till Hockeyallsvenskan när de tog emot östersund hemma i den andra rundans första match. Den slutade med förlust. Men Forshaga visade sig ha både vilja och kraft nog att komma tillbaka.

– Vi började den här matchen väldigt bra. Vi var täta och höll emot så som vi pratat om innan, säger Forshagas tränare Per Lundell.

Forshaga tog ledningen i den första perioden när Niclas Edman satte 0-1 när det gått drygt fem minuter av matchen. Men Östersund tog därefter grepp om matchen och gjorde hela tre mål i den andra perioden.

– De gör de tre målen helt rättvist. Men sedan gick vi ut stenhårt i tredje perioden, säger per Lundell.

Tredje perioden blev också Forshagas. Med två gjorda mål utjämnade de och matchen gick till förlängning, en förlängning som inte ens hann pågå i en halv minut innan Forshagas Anton Rhöse satte dit den avgörande pucken assisterad av Stefan Kask.

– Jag hann inte ens med, skrattar Per Lundell.

– Jag får kolla målet på video sedan.

Kvällens resultat innebär att det är oavgjort i den andra Play Off-omgången inför kvalserien till Hockeyallsvenskan. Hur det slutar avgörs i morgon, lördag, när den tredje och avgörande matchen spelas, också den i Östersund.

– Det är en ny match och varje match är unik. Men det är klart att vi tar med oss en positiv känsla. Vi har ju sett att vi kan störa de stora lagen, säger Per Lundell som inte kan låta bli att berömma sina spelare för upphämtningen i kvällens match.

– Det är starkt, riktigt starkt, jobbat av dem.