E18 olycksdrabbat under midsommarafton

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffade på E18 mellan Karlstad och Kristinehamn under dagen på midsommarafton.

Först ut var en olycka i höjd med Skattkärr.  Omständigheterna kring olyckan är oklara men två eller flera fordon ska ha varit inblandade.  Ingen ska ha behövt avföras med ambulans till sjukhus. Föraren av den ena bilen smet från platsen med kunde spåras med hjälp av en hundpatrull och är nu medtagen för kroppsbesiktning.

– Han är misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, vårdslöshet i trafik, smitning från olycksplats och ringa narkotikabrott, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl hos polisen  i region Bergslagen.

Strax efter klockan 12 meddelade trafikverket att det åter råder full framkomlighet på vägen.

Två olyckor i Ölme

Därefter inträffade två olyckor nära varandra strax väster om Ölme.  Den första inträffade strax efter klockan 12 och det rådde under ett tag totalstopp i trafiken. Enligt Bergslagens räddningstjänst ska det dock endast röra sig om lättare skador hos de inblandade.

Långa köer i Ölme efter olycka. Foto: SVT

Strax innan 13:30  inträffade ytterliga en olycka väster om Ölme. Enligt Bergslagens räddningstjänsten är två personbilar inblandade i olyckan och ligger i diket.  Skadeläget är i nuläget oklart men både polis, ambulans och räddningstjänst har varit på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.