Gabriel Thorn, med 104 på nummerlappen, förde upp SK Bore till bronsplatsen i SM-stafetten 3x10 kilometer i Sundsvall Foto: SVT

Efter stafettsuccén – Här är Boreåkarna att hålla koll på

Publicerad

Torsbyklubben SK Bore tog SM-brons i en dramatisk herrskidstafett i torsdags. Nu laddar åkarna för lördagens sprint och söndagens 30 kilometer.

Längdskidåkarna från Torsby har fått en bra inledning på SM-veckan i Sundsvall. Bronset på stafetten har gett mersmak inför helgens avslutande sträckor.

Idag står sprint på programmet. Kvalet startar 11.05 och sänds i SVT Play, finalerna sänds i SVT1 och Play med start 13.50.

Anton Persson, Pontus Hermansson och Johannes Ringsby är de Boreåkare som är aktuella för start, berättar Christer Hermansson, ledare för klubbens elitteam.

– För de här tre killarna är sprinten, förutom stafetten, tävlingarnas huvudnummer. Anton har åkt flera världscuptävlingar under säsongen men missat knappt att gå vidare från kvalet. Alla tre kan hamna i en final om de har en bra dag. Går de inte till semifinal är de missnöjda, säger Christer Hermansson.

”Han är mer långtradare”

Imorgon avslutas SM-veckan med herrarnas 30 km som sänds i SVT1 och Play med start 11.30. SK Bore väntas ställa upp med Anton Persson, Johannes Ringsby, Oscar Persson och Gabriel Thorn.

– Om jag får tippa blir Oscar bäste Boreåkare. Han körde långloppscupen ifjol, han är mer långtradare. Oscar blev elva på 15 km tidigare i veckan där Gabriel blev sjua, men även ”Gabbe” är duktig, säger Christer Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.