Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Bjureld och Moa Jansson är taggade för bröllop, liksom döttrarna Siri, 8, och Sally, 5.I videon berättar de om den långa väntan och känslorna över att det äntligen är dags. Foto: Johan Hedlund/SVT

Efter två års väntan – nu kan äntligen Hammaröparet gifta sig

Uppdaterad
Publicerad

De skulle ha gift sig den i augusti 2020 – då stoppade coronapandemin planerna. Inte heller i juli 2021 gick det vägen av samma anledning.

Men nu på pingstafton blir det äntligen tredje gången gillt för Moa Jansson och Johan Bjureld.

Det råder bröllopsboom i Sverige efter två år med restriktioner. I år har antalet vigslar i landet redan ökat med 20 procent jämfört med ifjol och Värmland är förstås inget undantag.

I Karlstads pastorats fem församlingar var det under 2020 totalt 16 vigslar under maj och juni, lika många var det 2021.

Sex vigslar under pingsthelgen

I år är 24 vigslar bokade under samma månader – varav sex genomförs under pingsthelgen.

Moa Jansson och Johan Bjureld är ett av paren som har fått vänta på sin stora dag. De är fulla av förväntan när det nu äntligen är dags.

Hör paret berätta mer om de uppskjutna bröllopen och känslorna när det äntligen är dags i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.