Efter Värmlandsnytts avslöjande: Kommunalrådet ber om ursäkt för sitt slarv

Publicerad

I juni avslöjade Värmlandsnytt att det socialdemokratiska kommunalrådet i Munkfors, Björn-Olov Hallberg hade en skuld hos Kronofogden på 52 000 kronor.

I dag ber Björn-Olov Hallberg om ursäkt för sitt slarv och önskar att han hade det ogjort. Skulderna är i dag betalda, enligt Björn-Olov Hallberg som ställer upp i valet precis som planerat.
Det var nyhetsbyrån Siren som kartlade svenska politikers skulder. När Värmlandsnytt tittade närmare på de värmländska politkernas skulder framkom det att det Björn-Olov Hallbergs skuld till Kronofogden var ännu större än vad som först framkommit.

– Inslaget i Värmlandsnytt den 8 juni blev ett uppvaknande och först då tog jag hjälp på allvar, vilket jag skulle gjort mycket tidigare, skriver Björn- Olov Hallberg i ett pressmeddelande i dag.

Björn- Olov Hallberg vill med dagens ursäkt ge sin version och också avfärda eventuella spekulationer kring varför han hade skulder

I meddelandet förklarar han bakgrunden till skulderna så här.

”Jag hade en kortkredit på 41 100:- som p.g.a. oaktsamhet och slarv från min sida blev uppsagd hos kreditkortsföretaget och skulle betalas i sin helhet på kort tid. Jag försökte då naturligtvis att lösa detta, men skulden hann gå vidare till inkasso och sedan till Kronofogden där den registrerades i början av mars månad.
Sett i efterhand skulle jag naturligtvis tagit tag i detta tidigare och fått hjälp av banken med att ordna upp denna skuld, då jag själv inte hade hela detta belopp att betala just då. Tyvärr valde jag att stoppa huvudet i sanden med en förhoppning om att kunna lösa detta snabbt på egen hand, vilket var olyckligt.

Detta agerande resulterande i att jag försökte nu att få ihop pengar till att få bort denna skuld så fort jag bara kunde. Detta ledde i sin tur att jag att jag drog på mig två andra skulder som också registrerades hos Kronofogden. Dessa skulder bestod av hyresskulder på 12 700 kronor och en telefonfaktura på 1 100 kronor.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer