Rullskidbanan i Töcksfors blev utsatt för sabotage redan innan den ens blivit invigs. Foto: Lars Brander

Elsabotage på sportcentret i Töcksfors – kopparkablar stulna

Publicerad

På måndag invigs den nya rullskidbanan på Kölen Sportcenter utanför Töcksfors, men bara en knapp vecka innan invigningen grävde någon upp elledningarna till elljusspåret och stal dem. Detta gjorde att delar av banan blev utan ljus.

– Det är ofattbart att någon kan gå in och gräva upp kablar och förstöra så här, säger Thore Berglund, ordförande i Töcksfors IF.

Sabotaget och stölden upptäcktes i början av veckan, men det tog ett tag innan man förstod vad det egentligen rörde sig om.

– Vi trodde först att det var ett elfel. Jag hade aldrig kunnat drömma om att någon stulit kablarna i marken! Men i och med att vi asfalterat och gjort fint här var det lätt att köra in på området. Nu har vi polisanmält det hela, säger Thore upprört.

20 000 kronor

Invigningen av rullskidbanan är beroende av ljus i spåret, men snart är elen tillbaka.

– Det går bra med invigningen. De håller på att fixa det nu. Det kostar oss ungefär 20 000 kronor att reparera, och ingen försäkring täcker detta, men den utgiften klarar vi i föreningen. Det är mest irritation över att någon gör så här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer