Pernilla Bergland Eduard, marknadschef på Wermland opera, berättar om den nya julsatsningen. Foto: Rino Rotevatn/SVT

En julpark med ljus och musik vid Wermland Opera

Publicerad

Coronapandemin ställde in den traditionsenliga fasadshowen på Karlstads teater, men ljus, musik och stämning utlovas ändå av Wermland Opera som nu istället planerar en julpark på området.

Med start den 21 november planerar Wermland Opera att skapa en park med musik och ljus runt teatern. Tanken är att Karlstadsborna och besökare från klockan 16-23 kan strosa genom området och ”fylla på upplevelsekvoten i en tid när upplevelser inte längre hör till vardagen”.

– Det blir en liten upplevelse. Ganska lugnt och skönt, lite meditativt kanske. Det blir vacker belysning och tre olika världar för det är tre olika musikstilar där belysningen följer med i de olika musikstilarna, säger Pernilla Bergland Eduard, marknadschef på Wermland opera.

Personal på plats

Sedan 2016 har Wermland Opera varje år inför jul arrangerat en fasadshow. På grund av coronapandemin ställs den in i år, men operans ledning menar att parken med ljus och musik inte kommer leda till trängsel på samma sätt då det är ett evenemang på en större yta och under längre tid. Dessutom kommer personal ha kolla på området.

– Vår personal kommer att be publiken att komma tillbaka en annan dag om det blir trängsel, säger Pernilla Bergland Eduard.

Julparken kommer vara igång mellan den 21 november och 31 december. Wermland Opera finansierar med 700 000 kronor och har ansökt om 250 000 kronor från Karlstads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.