Foto: Johan Nilsson/TT

En man anhållen efter inbrott i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har anhållits efter två inbrott i Filipstad under natten till torsdagen.

Det var strax efter halv ett under natten till torsdagen som det första larmet inkom. Några hade slagit sönder en ruta i en dörr och tagit sig in i glasögonaffären i centrala Filipstad.

Polisen åkte till platsen och pratade med väktaren som tagit emot larmet. Under tiden de samspråkade fick väktaren ta emot ytterligare ett larm om ett inbrott i kyrkan i närheten.

– När vi kom till kyrkan var det två personer på platsen, vi grep den ena men den andra hann springa från platsen. Vi letade efter honom med hundpatrull men lyckades inte få tag på honom, säger Erik Hiding, vakthavande befäl på polisen i Bergslagen.

Mannen som greps anhölls senare efter förhör.

Är han misstänkt för båda inbrotten?

– Kan inte se det här i mina papper, men troligtvis. Vi sätter båda inbrotten i samband med varandra med tanke på hur nära de är i tid och även geografiskt.

Det är ännu oklart om något har stulits, en teknisk undersökning kommer att göras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.