Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunalrådet Monika Bubholz (MP) i Karlstad förklarar varför det blågröna styret vill satsa en miljon kronor extra för stöd till de mest utsatta i pandemitider Foto: SVT

En miljon för stöd till utsatta under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det blågröna styret i Karlstad tänker satsa en miljon kronor på extra stöd till utsatta i pandemitider. Det handlar framförallt om att stötta hemlösa och barn som far illa.

Det blågröna styret i Karlstads kommun tror att det finns möjlighet att skapa närnätverk av personer som engagerar sig för att hjälpa andra som är i behov av stöttning.

– Vi har förstått att det finns många privatpersoner som är beredda att ge stöd till utsatta i sin närhet, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP).

Behov av extra stöd

Karlstads kommun har under pandemin samarbetat med flera frivilligorganisationer för att ge extra stöd till äldre som isolerats, till barn i sköra familjer och till kvinnor i utsatta situationer.

Men nu tycker det styrande partierna i Karlstad att det behövs extra stöd och tänker därför avsätta en miljon kronor för att stärka arbetet med hemlösa, stötta utsatta barn och se hur man kan skapa närnätverk.

Hör kommunalrådet Monika Bubholz (MP) berätta om hur de styrande i Karlstad ser på behovet av extra stöd till utsatta i pandemitider i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet