Bussen hade fyra resmål att stanna vid Foto: Privat

En religionsbuss kommer lastad

Uppdaterad
Publicerad

En buss. Fyra stopp – i en rundtur till Karlstads moskéer, tempel och kyrkor. Detta som en del av integrations- och kulturfestivalen som kommunen arrangerar tillsammans med Röda korset nu i helgen.

– Det kommer att bli kul säger, Netnapaha Bunming från Buddharama-templet.

Klockan 13 idag avgår bussen från Mariebergsskogen i Karlstad.

– Vi gör den här turen för att visa att integration också har med tro, religion och existentiella frågor att göra. Det vill vi trossamfund verka tillsammans för, berättar Hans Kvarnström från Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

Träffa munken i templet

Bussen kommer att åka till Karlstads domkyrka, förbi judiska kyrkogården, vidare till både shia och sunni moskéerna på Kronoparken och det buddistiska templet på Kvarnberget.

– Alla som kommer till Mariebergsskogen och som vill är välkomna att åka med, titta på lokalerna och höra mer om verksamheten som pågår där. I templet får du träffa vår munk och se hur vi har det hos oss, berättar Netnapaha Bunming, Buddharama.

”Ett sätt att öka förståelsen”

Religionsbussen är kommunens första gemensamma aktivitet i samarbetet som inletts med trossamfunden i Karlstad.

– Att besöka religiösa byggnader och prata med människorna i samfunden är ett sätt att öka förståelsen för olika sätt att se på vad som är ett gott liv i Karlstad menar Linda Larsson (S) kommunstyrelsens förste vice ordförande.

– Dialog och mötesplatser är viktigt för att öka förståelsen och inkluderingen säger Per-Samuel Nisser (M) kommunstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.