En till sjukhus efter misstänkt grov misshandel i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller larmades vid 20-tiden till området Rud i Karlstad med anledning om ett misstänkt grovt brott. En person hittades skadad utomhus.

Polisen är förtegen om händelsen men säger att den skadade är en man i 25-årsåldern och att han har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget bedöms inte vara livshotande.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget men vi har spärrat av på platsen och jobbar vidare med utredningsåtgärder, säger Mathilda Borgström, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Vid 16-tiden bekräftar man att det rör sig om en misstänkt grov misshandel men ingen person är frihetsberövad.

– Jag kan tyvärr inte säga mer i det här utredningsläget, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Under natten har polisen också fått in två larm om rån utomhus. Det ena i Säffle strax efter midnatt då en man i 30-årsåldern blev slagen, sparkad och rånad. Den andra runt klockan 00:30 i Grums då en man i 20-årsåldern blev slagen, sparkad och rånad. Ingen av männen behövde sjukhusvård och polisen har heller inte i nuläget några misstänkta rånare gripna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.