Flera personer hörde av sig till polisen sedan de hört smällarna vid femtiden imorse Foto: SVT

Explosioner i Karlstad centrum

Uppdaterad
Publicerad

De centrala delarna av Karlstad skakades av flera kraftiga explosioner på torsdagsmorgonen. Polisen har nu upprättat en anmälan om skadegörelse.

Flera personer hörde av sig till polisen sedan de hört smällarna vid femtiden imorse.

– De första uppgifterna kommer från en lokförare som ska ha hört en smäll och sett rök från Vikentunneln, säger Tommy Lindh, polisens presskommunikatör.

Lite senare hördes ytterligare en explosion. Enligt Tommy Lindh inträffade den förmodligen utanför 15-husets entré på Drottninggatan. På platsen hittade man ett söndersprängt träräcke.

– Det är svårt att säga vad som hänt. Vår teori är att man använt någon form av smällare eller banger, säger Tommy Lindh.

Polisen har för närvarande ingen misstänkt för sprängdåden.

Jeanette Englund som bor i närheten låg och sov när det exploderade och vaknade av smällen.

– Jag bara tänkte att nu brinner det eller nu är det en bomb eller något, säger hon.

Jeanette berättar att det strax efter smällen började tjuta från larmen i affärerna och att mycket vaktpersonal snabbt var på plats. För hennes del blev det en obehaglig start på dagen.

– Det var otäckt, man blir ju så rädd, säger hon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.