Konstintendent Fiffi Myrström filmas av museipedagog Gustav Nordansjö och museifotograf Lars Sjöqvist. Foto: SVT

Värmlands museum gör digitala lektioner till skolelever

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin har Värmlands Museum stängt sina lokaler för allmänheten, men det betyder inte att verksamheten går på sparlåga. Nu försöker man locka besökare på annat sätt. Bland annat gör man filmer som ska kunna användas som undervisningsmedel för elever som studerar på distans.

Konstintendent Fiffi Myrström beskriver inlevelsefullt konstverket som hänger bredvid henne på väggen. I vanliga fall brukar skolelever vara där för att lyssna men nu får hon istället titta in i en kamera när hon berättar om flickan på tavlan. Förhoppningen är dock att skolelever trots allt ska se henne – men på distans.

– Filmen kommer finnas på hemsidan och där kommer det även finnas lektionsmaterial och länkar, säger Gustav Nordansjö, museipedagog, som är med och spelar in filmerna.

Se mer om hur inspelningen går till i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet