Journalisten Dan Josefsson har gått på djupet med fallet Kevin. Foto: SVT

”Fallet Kevin” nominerat till Kristallen

Uppdaterad
Publicerad

Dokument Inifråns uppmärksammade dokumentär om bröderna Robin och Christian, som polisen menade mördade 4-årige Kevin i Arvika, har nominerats till Kristallengalan.

Det var ett av Sveriges mest uppmärksammade rättsfall. Bröderna Robin och Christan pekades 1994 ut som 4-årige Kevin Hjalmarssons mördare. I dokumentären Fallet Kevin trädde bröderna för första gången fram och gav sin bild av vad som hände.

LÄS MER: Mordet på 4-årige Kevin

Fallet Kevin

Nu har dokumentären alltså chans att vinna Sveriges motsvarighet till det presigefyllda amerikanska Emmy-priset – en Kristall. Dokumentären är nominerad i kategorin Årets granskning.

Dokument Inifråns Fallet Kevin finns att titta på i SVT Play

Kristallengalan sänds i SVT den 1 september.

FAKTA: Kristallen

Stiftelsen ”Det svenska TV-priset” grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film&TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. Detta är ett pris som ger Sverige en motsvarighet till det prestigefyllda amerikanska Emmy-priset.

Grundarna vill med priset Kristallen gemensamt belöna bland annat nytänkande och originalitet samt exceptionellt gott hantverk, och inte bara belöna den produktion med störst budget eller det program med högst tittarsiffror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Kevin

Mer i ämnet