Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Asef Ahmadi och Maria Halldén är två av tre fältare som möter ungdomar under sena kvällar i Säffle. Foto: SVT

Fältare ska motverka droger och kriminalitet bland unga i Säffle

Publicerad

Under våren har polis och socialtjänst märkt en ökad oro bland ungdomar i Säffle. Man ser hot, våld och gängbildningar bland ungdomar och deras familjer. Nu anställer kommunen tre fältare i förhoppning om att vända situationen.

Alkohol och narkotika cirkulerar i kommunen och en mer drogliberal inställning bland unga breder ut sig. Det berättar Eva Halldan, socialsekreterare i Säffle.

Även Ungdomens hus och skolan vittnar om en tuffare attityd mot vuxna och en lägre tilltro till auktoriteter. För att motverka kriminalitet bland ungdomar och öka tryggheten i Säffle under kvällar och nätter har kommunen nu anställt tre fältare som ska finnas ute på stan.

Tre kvällar i veckan

Asef Ahmadi är en av fältarna som möter ungdomarna under sena kvällar i Säffle.

– Det kanske inte är alla som uppskattar vår närvaro men de flesta tycker att det är bra, säger han.

Tre kvällar i veckan möter fältarna, polis och nattvandrare upp vid Ungdomens hus för att tillsammans stämma av kvällens arbete. Svenska kyrkan deltar även med en extra resurs i samarbetet med kommunens fältare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.