Foto: SVT

Fängelsedom för att ha förgiftat sin fru

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Karlstad döms till fängelse i ett år och sex månader för grov misshandel. Värmlands Tingsrätt fann honom skyldig till att ha förgiftat sin fru genom att spetsa en kopp cappuccino med ett narkotikaklassat läkemedel.

Mannen har nekat till brott men tingsrätten anser det bevisat att han en kväll i maj mortlat ett narkotikaklassat preparat och hällt det i en kopp cappuccino som han serverat sin fru. Hon blev väldigt yr och illamående med kräkningar och fördes senare med ambulans till sjukhus.

Tingsrätten tycker inte att mannens beskrivning av och förklaring till händelsen, att illamåendet och förgiftningssymptomen skulle bero på dålig mjölk,  är trovärdig. Mannen döms för grov misshandel och ska också betala ett skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.