Foto: SVT

Får fängelse och utvisning för flera grova brott

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män döms till flera års fängelse och utvisning ur landet efter att ha misshandlat, hotat och försökt utpressa två män i Filipstad.

Det var den 15:e oktober som de två brottsoffren lockades till en fest i en lägenhet i centrala Filipstad. Den ene av dem, som kom först, möttes då av en pistol och en kniv, han hotades, bands och dumpades i fastighetens källare.

När det andra brottsoffret kom till platsen möttes han också av pistol och kniv med den skillnaden att han också misshandlades och utsattes för grovt våld i samband med att de tre gärningsmännen försökte pressa honom på pengar. De tryckte en pistolpipa i munnen på honom efter att han bundits och krävde att han skulle betala dem 200 000 kronor för en verklig eller påhittad skuld.

Original Gangsterströja

I samband med misshandeln har hoten förstärkts genom att en av de tre gärningsmännen burit en tröja med symbolen för det kriminella nätverket Original Gansters.

Värmlands tingsrätt dömer de tre männen för olaga frihetsberövande, grovt olaga hot, försök till utpressning och ringa narkotikabrott. Två av dem döms dessutom för rån efter att de stulit en klocka och en mobiltelefon från offret.

En 27-åring får tre års fängelse, en 20-åring får två år och sex månaders fängelse medan den yngste, en 19-åring, döms till ett och ett halvt års fängelse. De dömda är samtliga utländska medborgare och döms också till utvisning ur riket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.