Foto: SVT

”Fara för liv, hälsa och personlig säkerhet” – Ivo om HVB-hemmet

Uppdaterad
Publicerad

I sitt beslut att stänga Plateas HVB hem Prästgården och Södra villan i Hagfors konstaterar Ivo att det föreligger fara för liv, hälsa och personlig säkerhet för de barn som är placerade på boendet och att det därför inte är lämpligt med fortsatta placeringar inom verksamheten.

Bedömningen gör Ivo med anledning av det faktum att en 5-årig pojke som var inskriven på hemmet kunnat lämna boendet utan att personalen uppmärksammade det och därefter hittades död i ett vattendrag.

I beslutet konstaterar Ivo också att det inte går att utesluta att dödsfallet har samband med den typ av brister som Ivo konstaterat i tidigare beslut och att man därför inte heller kan uteslutat att Platea saknar förmåga att komma tillrätta med de allvarliga bristerna inom verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Mer i ämnet