Arkiv. Christian Nilsson fick lämna kvalet efter fyra rundor Foto: Scanpix

Christian Nilsson utslagen i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Christian Nilsson missade kvalgränsen vid finalkvalet till Europatouren. Han var snöpligt nog bara två slag från att klara sig.

– Det är lite blandade känslor, säger Karlstadsgolfaren.

Christian Nilsson har den här säsongen gjort comeback efter att ha slutat med golfen för fem år sedan. På ett imponerande sätt lyckades han ta sig till Europatourens finalkval där topp-25 får kort till touren.

Kvalet avslutas på torsdag men för Christian Nilsson är det över redan nu. Efter fyra av sex ronder dras ”cutten” och den missade Nilsson.

– Det är tugnt och besviket såklart. Alla inklusive jag åker ju hit för att spela alla varv, det är vad siktet var inställt på, säger han men fortsätter.

– Jag vet om att det var fem år sedan jag var på den här nivån, med tanke på det kanske det faktiskt var ett bra kval.

”Hade det klaffat helt och hållet så hade jag gått vidare”

”Cutten” drogs vid två slag under par. Nilsson hamnade på par och var alltså två slag ifrån att klara sig. Han hade tre dagar med bra resultat, men dessvärre ställde hans första runda till det då han gick på fem slag över par.

– Jag kände att om det hade klaffat helt och hållet så hade jag gått vidare och haft en chans, säger han.

– Det är två hål på hela veckan som förstör kvalet.

LÄS MER: Comeback efter fem år – på väg mot Europatouren

Nu planerar han att forsätta satsa vidare och siktet är redan inställt på nästa års kval.

– Jag kommer ta nästa säsong som träning för att vara ännu mer redo. I år tycker jag inte att jag var redo egentligen, med tanke på den korta förberedelsen. Får jag ett år till kommer jag tro mer på mig själv, säger han.

Han trivdes att vara tillbaka i Europatour-miljön.

– Man får tillbaka minnen och känslan av hur det var. Det känns som jag gärna fortsätter att träna mot det här, avslutar han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.