Färjestads damer går nu in i första rundan av playoff till SDHL

Färjestads damer laddar för kval

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett seriespel helt utan förluster är det ett lag med en skön känsla som går mot kvalspel. Precis som under förra säsongen har de vunnit alla 16 seriematcher.

– Det är absolut en positiv känsla, men vi måste vara ödmjuka. Nu blir det ett helt annat mostånd, säger lagledaren Lars-Göran Sundgren.

Färjestads damer går nu in i första rundan av playoff till SDHL. Ikväll möter FBK-segraren i DamEttan Syd, Troja/Ljungby.

– Vi vet litegrann om Troja, men vi har inte sett så mycket. Jag tror det kommer att bli en bra tillställning, säger Lars-Göran Sundgren.

”Större chans till avancemang”

Färjestad har vunnit Damettan västra de senaste fyra åren men har än så länge inte lyckats komma upp i SDHL. Lars-Göran Sundgren tror ändå att det finns en större chans till avancemang i år.

– Vi har en bredare trupp, en högre lägstanivå och vi har förberett oss bättre, så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Bäst av tre

Det är bäst av tre som gäller och efter kvällens match i Ljungby väntar returmatch i Löfbergs arena på lördag. Om det blir aktuellt med en tredje match spelas även den i Karlstad.

– Jag hoppas det blir bra med publik, det vore kul, säger Lars-Göran Sundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.