Viktig seger för Färjestads damlag

Färjestads damer vann första kvalmatchen mot Troja Ljungby på torsdagskvällen och tog ett viktigt steg mot SDHL.

Färjestad besegrade Troja Ljungby med 2-1 i kvällens drabbning. Men det var hemmalaget som gjorde det första målet i början av den andra perioden genom Jenny Antonsson.

Men bara några minuter senare kvitterade Färjestad och gjorde 1-1 genom Linn Peterson.

När det var drygt sju minuter kvar av matchen gjorde Silje Holös 2-1.

Nu väntar returmöte på lördag hemma i Karlstad. Vinner Färjestad då är de klara för direktkval om en plats i högsta ligan. De kommer då att möta ett av de nedflyttningshotade lagen i SDHL.