Michael Lindqvist och Sebastian Erixon jublar efter den sistnämndes mål till 3–3 i Färjestads 6–4-seger mot Leksand. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestads poängkungar bakom ny seger

Michael Lindqvist och Marcus Nilsson har kul ihop. Radarparet samlade ihop fem nya poäng när Färjestad slog Leksand med 6–4 – lagets sjätte seger på de sju senaste matcherna.

Färjestads kedjekompisar Michael Lindqvist och Marcus Nilsson toppade SHL-ishockeyns poängliga efter åtta omgångar. Duon fortsatte producera hemma mot Leksand. Lindqvist gjorde 1–0 och Nilsson satte viktiga 4–3. Dessutom noterade Nilsson två assist och Lindqvist ett när Karlstadlaget vann med 6–4 (1–2, 3–1, 2–1).

Målfarlig back

Det fanns fler offensiva plusvarianter i Färjestad.

Sebastian Erixon gjorde ett mål på 25 seriematcher förra säsongen. När den 30-åriga backen öppnade höstens målkonto slog han till två gånger på tio minuter – och såg till att Färjestad höll jämna steg med bortalaget. Först föste han in en backhand mellan Janne Juvonens benskydd till 2–2 och sedan skickade han in ett direktskott i nättaket till 3–3.

Nästa hemmamål sorterade under kategorin psykologiska fullträffar. Leksand, som vände 0–1 till 2–1 i första perioden och alltså även hade 3–2, tog en mental paus sekunderna före andra periodens slut.

Glömde Nilsson

Bortalaget tappade pucken på offensiv blå linje och hade samtidigt det dåliga omdömet att glömma bort Marcus Nilsson. Johan Ryno hittade rätt med passningen och i friläge trädde Nilsson in pucken mellan benen på Juvonen – med två sekunder kvar till pausvilan. Nilsson hade utöver 4–3-målet en klubba med i Lindqvists 1–0 och i Erixons 3–3.

Färjestads lagkapten Linus Johansson avgjorde matchen när han tog vara på returen på sitt eget skott och satte 5–3 med lite mindre än sex minuter kvar av tredje perioden. Leksand plockade ut målvakten och reducerade till 4–5 genom Johan Fransson men kunde ändå inte undvika sin fjärde raka förlust.

Linus Johansson fördubblade sin målskörd när han satte 6–4 i tom bur.