Färjestad förstärker med norrman

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad har nu en norrman i laget igen. På grund av skador och junior-VM behövde laget en förstärkning. Det blev Lillehammers landslagsspelare Alexander Reichenberg, som fick frågan så sent som i lördags.

Erbjudandet gäller ett enmånadskontrakt och Reichenberg sa ja direkt.

– Min dröm har alltid varit att spela i SHL och jag tänkte, om säger jag nej nu vet jag aldrig om jag får chansen igen, säger 26-årige Alexander Reichenberg.

Stor skillnad

Han kom till Färjestad direkt efter landslagsspel i helgen och har redan hunnit avverka ett par ispass. Förra året spelade han i Sparta Prag men annars har det varit Lillehammer. Reichenberg tycker att han blivit väl mottagen i FBK och han är medveten om att SHL är lite annorlunda än seriespelet i Norge. På onsdag gör han sin första FBK-match mot Örebro.

– Det är stor skillnad mot norska ligan men den är inte så dålig heller. Men alla fyra femmor är i helhet mycket bättre i Sverige, det spela ingen roll vilken femma man möter.

Gutt i laget

Färjestad har, sen många år tillbaka, en tradition av att ha en norrman med i laget men inte den här säsongen. Fram till nu.

– Vi ska inte bryta den traditionen, den har varit god för Färjestad historiskt, det är klart vi ska ha en norsk gutt i laget. Han har sett bra ut här på träning måndag och tisdag och han har sett bra ut i landslaget också, säger tränaren Johan Pennerborn.

Förlängning vore en dröm

Skulle det bli en förlängning för norrmannen i laget, vore det ytterligare en dröm som slog in.

– Det skulle betyda riktigt mycket, nästan allt. Det är många norska hockeyspelare som spelat här också, så det är lite historia i att kanske få stanna året ut, säger Alexander Reichenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.