Foto: SVT

FBK:s damlag siktar på SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Idag åker Färjestads damlag upp mot Norrland för att i möta Skellefteå i kvalmatch.

– Vi siktar på att komma med SDHL, säger lagkaptenen Julia Pettersson.

I förra årets kval gick det inte hela vägen fram för FBK:s damer, men i år är Julia Pettersson opimistisk. Om de kvalar in till den högsta ligan, Svenska damhockeyligan, tror hon att det skulle gynna hela Färjestad.

– Färjestad är en stor klubb redan på herrsidan, så ett etablerat damlag i högsta serien tror jag bara skulle gynna dem ännu mer, säger hon.

”Starkaste kortet är vår sammanhållning”

Laget har laddat upp på det klassiska viset, genom att äta och sova ordentligt, men också genom att gå igenom sitt spel och vad som kan förbättras.

– Vi har varit lite svaga i det defensiva spelet, så det har vi tränat på. Men vårt starkaste kort är vår sammanhållning, säger Julia Pettersson.

I förkvalet så möter Färjestad Skellefteå i bäst av tre matcher och vinnaren går vidare till PlayOff. Om det blir Färjestad så kommer de antingen få möta Göteborg HC eller SDE. Även då är det laget som vinner bäst av tre som kommer in i SDHL.

En eventuell tredje och avgörande match spelas i Karlstad på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.