Rickard Wallin är sportdirektör i Färjestad. Foto: TT

FBK:s match mot Oskarshamn inställd på grund av smitta

Uppdaterad
Publicerad

FBK:s sportdirektör Rickard Wallin kommenterar i sms till SVT: ” Vi har en okontrollerad smittkedja som gör att vårt medicinska team har tagit beslut att rekommendera att vi tyvärr behöver ställa in matchen idag.”

På sociala medier och på de båda lagens hemsidor stod inledningsvis helt kort att kvällens match mellan Färjestad och Oskarshamn ställs in på grund av smitta. Nytt speldatum kommuniceras inom kort.

”Otroligt tråkigt läge”

Färjestads vd Stefan Larsson skriver i ett sms till SVT: ” Jag håller själv på att uppdatera mig så jag har inte alla delar. Otroligt tråkigt läge och vi lider med alla såväl publik som kvällens tänkta motståndare med flera.”

Beslut med kort varsel

Beslutet att ställa in matchen togs bara en dryg timme före nedsläpp på inrådan av matchläkaren, skriver FBK på sin hemsida. Och anledningen är ett okontrollerat utbrott av covid -19 i truppen.

”In i helvete sent påkommet”

Oskarshamn fick beskedet under uppvärmningen, drygt 50 minuter före matchstart.

– Det är så in i helvete sent påkommet. Jag blir rent av förbannad, säger Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg till Aftonbladet om det sena beskedet.

– Besvikelsen är stor hos våra spelare. Det kunde ha skett mycket, mycket tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.