Färjestadsstjärnan Marcus Nilsson stängs av efter att ha ropat ”du suger” till domaren. Foto: TT

FBK-stjärnan stängs av i två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Nilsson stängs av i två matcher efter utbrottet mot domarna.

Det blev en tudelad torsdag för Marcus ”Lilliz” Nilsson. Inför nedsläpp i hemmamatchen mot Växjö presenterades att forwarden, som toppar SHL:s poängliga med 35 (7+28) poäng, hade förlängt sitt kontrakt med Färjestad i ytterligare två år.

Kvällen avslutades dock med att forwarden ådrog sig ett matchstraff efter att ha riktat kritik mot domarna. Enligt anmälan till SHL:s disciplinnämnd fick han inledningsvis ett så kallat ”game misconduct” efter att ha sagt ”Bra jobbat, ni förstör matchen”.

”Du suger”

Hade det stannat där hade FBK-spelaren inte riskerat någon ytterligare avstängning. Men när Marcus Nilsson lämnade isen ropade han, enligt anmälan, ”du suger” till domaren och fick det grövre matchstraffet ”match penalty” för det som kallas abuse of officials. Det innebar att han blev automatiskt avstängd i lördagens match mot Linköping.

SHL:s disciplinnämnd har nu beslutat att Marcus Nilsson får ytterligare en matchs avstängning efter att ha granskat anmälan.

Två matchers avstängning

Nilsson fälls för otillbörigt uppträdande mot funktionär och stängs av 24-28 januari. Det bedöms motsvara två matcher totalt.

FBK-spelaren missar därmed även matchen mot HV71 på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.