Arkiv. Bilföraren krävde att p-boten skulle rivas. Polisen fick tillkallas.

Felparkerare ilsknade till och stängde in p-vakt

Uppdaterad
Publicerad

En person som parkerade fel och fick böter stängde in en parkeringsvakt med sin bil på en parkeringsplats i Karlstad. Nu misstänks mannen för förgripelse mot tjänsteman.

Händelse inträffade på onsdagseftermiddagen på Karolinens parkering i Karlstad.

– Jag har inga siffror att hänvisa till men vi vet att parkeringsvakter är en utsatt yrkeskategori, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg till SVT.

Det var efter att parkeringsvakter utfärdat en parkeringsbot som bilföraren ilsknade till ordentligt.

Han krävde först att böteslappen skulle rivas och när han inte fick något gehör för det ställde han sin bil så att vakten inte kunde ta sig från området. Det var först när polisen kom till platsen som parkeringsvaktens fordon släpptes ut.

– Det är för tidigt att säga vad det här slutar med, men det finns två scenarier. Dels kan det ju bli böter om utredningen visar att ett brott begåtts, men det kan också bli en anmälan till Trafikverket som får bedöma personens lämplighet att framföra fordon. Det skulle kunna kosta körkortet, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.