Arvid Blix har arrangerat en coronaanpassad festival i Arvika. Foto: SVT

Festival i Arvika trots pandemin

Uppdaterad
Publicerad

De allra flesta musikfestivaler som skulle ha ägt rum i sommaren har fått ställas in – men i Arvika avslutas nu i helgen en niodagars coronaanpassad festival som lockat tusentals åskådare. De flesta har dock sett spelningarna på distans.

I helgen avslutas niodagarsfestivalen Piren Live i Arvika. En musikfestival som gästats av flera välkända artister, bland annat Dotter, Robin Bengtsson och jazzsystrarna Rigmor och Christina Gustafsson. Då det bara är tillåtet att ha 50 personer i publiken på plats på grund av coronapandemin, har alla spelningar även livestreamats.

– När alla bokade jobb under sommaren ställdes in så tänkte jag att vi måste hitta på någonting och komma på ett sätt att göra det coronaanpassat. Det var så idén föddes, säger arrangören Arvid Blix.

Coronaviruset i Värmland

”Kreativt och nytänkande”

Han berättar att intresset har varit stort både hos artisterna och publiken. De streamade spelningarna har setts av några tusen till upp till 30 000 personer.

– Det har varit riktigt roligt, kreativt och nytänkande på många sätt, säger Arvid Blix om arbetet med festivalen.

Hör mer om hur man fått ekonomin att gå ihop i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet