Filipstadsborna får namnge nya skolan

Uppdaterad
Publicerad

2 000 kronor. Ja, så mycket kan den påhittige tjäna om den hittar på namn åt både den nya skola och den nya idrottshall som växer fram i Filipstad just nu. 

– Namnet är viktigt, det handlar om identitet, säger kommunalrådet Åsa Hååkman Eriksson (S).

Drygt 180 miljoner kronor satsar Filipstads kommun på bygge av ny skola och idrottshall på Spångberget i centrala Filipstad. När skolan står klar någon gång i slutet av året kommer den att ha plats för 360 elever i årskurserna F-3.

– Den kommer betyda mycket för Filipstad. Det är en skola byggd för 2020-talet och för framtiden, säger Åsa Hååkman Eriksson (S).

Pengar i potten

Alldeles intill skolbygget växer också en ny idrottshall fram, en hall som ska ha läktarkapacitetet att ta emot 400 åskådare. Men innan hallen och skolan är klar ska byggena få namn.

– I dag utlyser vi en namntävling där den som hittar på namn åt skolan kan vinna 1 000 kronor och lika mycket vinner den som får ge namn åt idrottshallen. Blir det en och samma person får den 2 000 kronor, säger Åsa Hååkman Eriksson.

I videon ovan berättar kommunalrådet om varför hon är lite extra stolt över skolsatsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.