Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
5-åriga Alva Lindberg var en av alla barn som passade på att lämna sin önskelista till tomten på marknaden idag. Hör i klippet vad hon egentligen tycker om tomten. Foto: SVT

Fler utställare på årets julmarknad i Mariebergsskogen i Karlstad

Publicerad

Nu i helgen hålls den traditionella julmarknaden i Mariebergsskogen i Karlstad. Och arrangörerna har märkt ett extra stort intresse från utställarna att delta.

– Vi har fått göra runt 20 nya platser så det är runt 80 utställare i år, säger Maria Nyström som är kommunikatör på Mariebergsskogen.

Kön av besökare ringlade sig lång kring Mariebergskogen när marknaden öppnade idag.

Omkring 17 000 besökare räknar man med kommer att dyka upp på helgens arrangemang – beroende på väder. Förra året, efter pandemin, räknades det ihop till 21 000 besökare på två dagar.

Att det är ett dåligt ekonomiskt läge i världen just nu är inget som knallarna vi pratade med idag märkt av än. Och för besökarna finns även saker att köpa som inte är nya.

– Bland utställarna finns också en del återbruk, berättar Maria Nyström.

Se bilder från marknaden i klippet och hör utställare och besökare berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.