I klippet får du veta vilka råd som Staffan Skogar ger till familjer med spädbarn, för att minska spridningen av RS-virus. Foto: SVT

Flera barn vårdas för RS-virus i Värmland – ansträngt läge i vården

Uppdaterad
Publicerad

Just nu ligger ett tiotal barn inne för vård av RS-infektion på Centralsjukhuset i Karlstad, och läget är ansträngt, enligt Staffan Skogar som är verksamhetschef för barn- och ungdomsmedicin.

Förra veckan var anatalet RS-sjuka barn som fick vård i regionen tolv stycken.

– Vi har en besvärlig situation idag och det gäller hela Sverige. Den här RS-epidemin har kommit väldigt tidigt och vi har väldigt många som söker hit till barnakuten och det är även många barn inlagda, säger Skogar.

Hård press på verksamheten

Situationen med så pass många barn som behöver vårdas för RS-virus sätter också press på verksamheten.

– Man ska känna sig trygg att man kan komma hit och få den vård som barnet behöver. Men vi behöver få hit mer personal på barnakuten och mer utrymme på vår avdelning, säger Staffan Skogar som är verksamhetschef för barn- och ungdomsmedicin på Centralsjukhuset i Karlstad.

I klippet får du veta vilka råd som Skogar ger till familjer med spädbarn, för att minska spridningen av RS-virus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.