Foto: SVT

Flera bränder över hela länet

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit på flera håll i Värmland under onsdagen. I Torsby rapporterades en gräsbrand vid Nötön in, i Filipstad och Hagfors larmades det om skogsbränder och i Arvika fick räddningstjänsten rycka ut till en brand i ett radhusbrand.

Redan vid lunchtid utbröt den första branden i länet när en gräsbrand bröt ut i Ölme. Enligt Bergslagens räddningstjänst var det till en början en liten brand om 20 gånger 20 meter men den spred sig snabbt och när räddningstjänsten slutligen fick stopp på den var den uppe i 70 gånger 70 meter.

Campingplats hotades

Vid tjugo i två bröt en gräsbrand ut vid Nötöns camping i Torsby. Enligt SOS Alarm spred sig branden snabbt och hotade campingstugorna.

– Branden är nu under kontroll. Det har brunnit 100 gånger 50 meter men vi har begränsat den till skog och mark och campingstugorna är inte längre hotade, sa Johan West vid räddningstjänsten i Torsby en dryg halvtimme efter att branden bröt ut.

Radhusbrand i centrum

Samtidigt med att gräsbranden vid Nötöns camping i Torsby bröt ut larmades räddningstjänsten i Arvika till ett radhus på Agneteberg. Där visade det sig vara någonting på köksspisen som fattat eld och orsakat en brand i fläkten. Den branden släcktes omgående efter att räddningstjänsten kommit på plats.

Misstänkt skogsbrand i Rämmen

Strax efter klockan två fick Bergslagens räddningstjänst rycka ut ännu en gång. Denna gång till Holmsjöhöjden vid Rämmen där en skogsbrand troddes ha brutit ut. Rök hade siktats i området men där hittade aldrig räddningstjänsten någon brand.

Brand vid Lakenesjön

Strax efter klockan två fick räddningstjänsten i Hagfors rycka ut till en brand vid Lakenesjön. Där hann elden sluka ett 500 gånger 100 meter stort område med gräs och björksly innan räddningstjänsten fick kontroll på den. Då hade branden hunnit sprida sig såpass att ett fritidshus var hotat. Strax före halv fyra var branden släckt och räddningstjänsten ägnade sig åt eftersläckning.

Gräsbrand i Väse

Ytterligare en brand larmades in till SOS Alarm vid tjugo över tre då en gräsbrand brutit ut vid Hultsberg i Väse, väster om Karlstad. Vid 16-tiden uppgav räddningstjänsten att de hade branden under kontroll.

Friggebod brann ner

Strax före klockan fyra drabbades även Hammarö av en brand när en friggebod brann ner på Hallersrudsvägen. Där hotades även intilliggande byggnader. Den branden var släckt vid kvart över fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.