Foto: Dagsmedia.se

Flera byggnader brann ner på bondgård

Uppdaterad
Publicerad

Flera byggnader på en bondgård i Fågelviks-Sundtorp i Skattkärr, öster om Karlstad, brann ner under torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten var också ett bostadshus hotat.

– Det var en utvecklad brand redan när larmet kom vid halv sex. När vi kom fram hade branden spridit sig till ytterligare en byggnad, säger Ola Åkesson på Karlstadsregionens räddningstjänst.

Tre styrkor från Karlstad, Molkom och Väse kallades till platsen för att bekämpa branden.

– Det finns inga djur i de byggnader som brinner men det finns en djurbesättning i närheten och ett boningshus är hotat. Vi koncentrerar oss på att förhindra spridning just nu, sade Ola Åkesson en timme efter larmet kommit till räddningstjänsten.

Strax före klockan sju på morgonen hade räddningstjänsten branden under kontroll. En timme senare konstaterade räddningstjänsten att både det hotade bostadshuset och djurbesättningen i närheten kunnat räddas.

– Det låg på ett gnistregn mot bostadshuset men vi klarade det. Nu börjar vi ta hem resurser, säger Ola Ålkesson.

Två byggnader kollapsade och totalförstördes i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.