Foto: Thomas Sundberg/SVT

Flera halkolyckor i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Det råder extrem halka på flera håll i Värmland, framför allt i de västra delarna, och flera halkolyckor har inträffat under tisdagen.

Den första halkolyckan rapporterades till SOS Alarm strax efter klockan 17 då en personbil gått av vägen vid Norra Fjäll mellan Charlottenberg och Gunnarskog. Strax därefter ett fordon med ett annat fordon som stannat för att hjälpa den olycksdrabbade.

– Det är väldigt halkigt, framför allt på småvägarna, säger Lars-Erik Karlsson på räddningstjänstejn i Arvika.

Två personer ska ha skadats lindrigt i samband med olyckan i Charlottenberg.

Frontalkrock i Smolmark

Bara några minuter efter olyckan i Norra Fjäll frontalkrockade två personbilar i Smolmark i Årjängs kommun. Också det ska ha varit en halkrelaterad olycka.

– Det är extremt halt här, säger Magnus Östlund på räddningstjänsten i Årjäng.

Även där är skadeläget oklart för de inblandade.

– Det handlar om tre personer. Men de är i varje fall ute ur bilarna och talbara, säger Magnus Östlund.

Under kvällen meddelade polisen att det inte rörde sig om några allvarligare skador.

Klagar på nacksmärtor

Vid tjugo minuter i sex körde ytterligare en bil av vägen. Denna gång vid avfarten till Hovdane mellan Koppom och Sulvik.

– Det är en person inblandad där som klagar över smärtor i nacken, säger Arvika räddningstjänsts Lars-Erik Karlsson som också har en uppmaning till de som är ute på vägarna.

Halt på flera håll

Vid 20-tiden körde två bilar av vägen på riksväg 62 norr om Forshaga. En halvtimme senare voltade ett fordon på väg 240 mellan Väse och Molkom. Inga personskador rapporterades initialt. Båda de olyckorna tros också vara halkrelaterade.

– Ta det lugnt på vägarna, manar Lars-Erik Karlsson på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.