Arkivbild Foto: Pontus Stenberg/TT

Flera olyckor på söndagsmorgonen

Publicerad

Det har skett flera trafikolyckor i Värmland på söndagsmorgonen.
– Det var ett ovanligt besvärligt väglag den här morgonen, konstaterar polisens presstalesman Stefan Wickberg.

På Hammarö hamnade en hästbuss i diket vid sjutiden i morse. Enligt polisen fick föraren av fordonet föras till sjukhus för kontroll. Det fanns vid olyckstillfället inga djur i hästbussen.

En liten stund senare inträffade en singelolycka på 61:an vid Bergvik i Karlstad då fordonet kört in i vajerräcket. Inga personskador, enligt polisen.

I Filipstad skedde en singelolycka vid halv åttatiden på Parkvägen. En bil körde av vägen, in i ett elskåp för att slutligen hamna liggande på taket. Det är oklart om någon skadats i den olyckan. Enligt uppgifter till polisen fanns inga personer på platsen.

Strax efter klockan åtta kom det larm om en trafikolycka i Kristinehamn. Enligt polisen var det en sidokrock i korsningen Fältvägen/Blomstervägen och sex personer ska ha varit inblandade. Skadeläget är oklart.

I en trafikolycka på 62:an vid Västra Deje strax före klockan nio åkte en bil in i mitträcket, men det blev inga personskador uppger polisen.

Vid niotiden skedde även en olycka på E45 vid Kil, i höjd med Bodetta. Polisen uppgav först att det var en singelolycka med en bil som fått sladd och åkt i diket men uppdaterade senare informationen med att två personbilar var med i olyckan. Fem personer var inblandade. En av dem behövde tittas över, uppgav ambulanspersonal på plats.

”Känn att du har kontroll”

Efter att det skett en handfull olyckor på kort tid i snöslasket på söndagsmorgonen uppmanar polisen trafikanterna i Värmland att ta det lugnt.

– Stressa inte, skynda långsamt och känn att du har kontroll när du ger dig ut, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer